vineri, 10 septembrie 2010

FRIPTURA DE TON CU SPARANGHEL

cotlet de ton – 1,7 kg (170 g felia, 2 cm gros.) 
Condimente pentru marinat peste si fructe de mare                 – 15 g
lamaie                                 – 170 g
unt (topit)                             – 150 g
sparanghel – 150 g (20 de fire, taiate la 12 cm lungime si curatate)
ardei gras (rosu, galben, verde)                 – 300 g
sos care se face di unt si lamaie                    – 95 g
apa                                 – 300 ml
vin alb                                 – 250 ml

Mod de preparare:

    Feliile de ton se presara cu Condimente pentru marinat peste si fructe de mare. Se pregatesi 10 foi de pergament siliconat, de 30 x 40 cm. Se formeaza “barcute” din aceste foi pergament, in care se aseaza fiecare felie de ton, lasand o jumatate de pergament libera. Feliile de ton se stropesc cu unt topit.
    Se prepara sosul de vin al din unt si lamaie si 254ml apa, se amesteca si se fierbe la foc mic timp de 1 minut. Se adauga vinul alb si se mai fierbe 2 minute. Se tine la cald.
    Pe fiecare felie se aseaza 2 fire de sparanghel, cate 2 felii de ardei (din fiecare culoare), se inchide cu partea libera a pergamentului si se introduc in cuptorul incalzit la 215 ºC timp de 15-20 de minute, pana ce pergamentul este uscat si pestele patruns.
    Se scot din cuptor, se aseaza pe farfurii incalzite, 2 linguri sos de vin deasupra si o felie de lamaie decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu