joi, 18 august 2011

ETAPELE PROCESULUI DE VANZARE ETAPA 1- DESCHIDEREA

Descchiderea se intinde pe parcursul a maxim 5 minute de la inceput . Este o etapa esentiala in determinarea atitudinii ulterioare pe toata durata vizitei de vanzare. De retinut sunt urmatoarele :

  1. Afacerile se fac intre oameni ,nu intre firme. Atitudinea umana, desi profesionala, este un ingredient esential pentru succes.
  2. Prima impresie da tonul vanzarii. O prima impresie se creeaza in primele 15-25 de secunde si se amelioreaza(daca este posibil ! ) in zile intregi. Aparenta profesionala, atitudinea degajata si sigura, zambetul (sincer) ajuta intotdeauna.
  3. In aceasta etapa se indentifica persoana care are decizia. Intrebati intotdeauna : "Dumneavoastra sunteti cel cu care pot discuta despre.."? Daca nu e, va indruma catre omul potrivit. Daca e, va raspunde cu placere. Daca nu e , dar se supara, macar ati economisit o gramada de timp si de consum nervos.
  4. Acum se declara pe scurt scopul vizitei. Omul din fata dvs. stie ca sunteti acolo pentru a-i vinde ceva. Nu va sfiiti sa precizati din capul locului, clar si concis, dece sunteti acolo si ce sperati sa obtineti.
  5. Atentie : oamenii reactioneaza prin reflexie! Unele formulari induc reflexe de respingere. Nu cadeti in capcana " expresiilor tipice de agent" !


Datorita importantei primei impresii se recomanda intotdeauna aparenta business : sobru, ferm, curat, fara mirosuri puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu