Piept de pui, dezosat, taiat cuburi mici – 300 g
Condimente pentru marinat carnea de pui – 10 g
Ulei de masline – 50 g
Ceapa , taiata marunt – 50 g
Ardei gras, rosu – curatat si taiat felii – 100 g
Usturoi, curatat, taiat marunt – 5 g
Mazare congelata – 75 g
Fasole congelata – 75 g
Vin alb – 150 ml
Scoici – 350 g
Tagliatelle – 250 g
Concentrat de pui – 5 g
Sofran, dizolvat in 50 ml apa fiarta– 2 g
Foi de dafin – 1 g
Creveti decorticati – 350 g
Smantana lichida – 200 ml
Patrunjel verde, taiat marunt – 1 legatura
Sare – 20 g
Mod de preparare:
Pieptul de pui se amesteca cu o marinata preparata din Condimente pentru marinat canea de pui, ulei de masline si 50 ml vin alb. Se introduce la frigider pentru 30 minute.
Se incinge o tigaie mare si se prajesc bucatile de pui timp de 4-5 minute. Se adauga ceapa, usturoi, foi de dafin, fasiile de ardei gras si se soteaza pentru 4-5 minute, apoi se adauga mazarea si fasolea verde, se mai soteaza 3 minute. Se mentine tigaia la cald.
Intr-o cratita se aduce vinul la fierbere, se adauga scoicile spalate (se pun doar cele nedesfacute), se adopera vasul si se fierb timp de 3-5 minute, pana se vor deschide. Se scurg scoicile intr-un vas, se pastreaza supa in care au fiert, iar scoicile care nu s-au desfacut se dau deoparte.
Tagliatelle se fierb in apa cu sare timp de 10 minute, se scurg. Supa de pregatita din 10 g concentrat de pui si 500 ml apa se adauga la cuburile de pui si legume, se adauga apoi supa in care au fiert scoicile, sofran, se aduc la fierbere, apoi se adauga crevetii decorticati si smantana si se lasa la fiert 3-4 minute.
Se adauga tagliatelele fierte, scoicile si se amesteca, se servesc cu patrunjel verde deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu