Cârnaţi de porc
Cantităţi: 1 kg de carne de porc, 150 g slănină, 1 căpăţână de usturoi, 30 g sare, 1/2 linguriţă piper, 1 vârf de cuţit mirodenii pentru cârnaţi, intestine de porc.
Se trec de două-trei ori prin maşina de tocat carne grasă de la gâtul porcului, pulpă şi muşchi în părţi egale. Se adaugă bucăţile mici de slănină tocată, usturoi pisat, sare, piper, mirodenii. Se frământă totul bine, adăugând şi puţină zeamă de carne.
Se ataşează la maşina de tocat tubul special pentru umplut cârnaţi. Intestinele, bine curăţate şi spălate, se umplu cu compoziţia încet şi nu prea îndesat, ca să nu se spargă.
Cârnaţii se servesc proaspeţi, prăjiţi în untură, dar se pot de asemenea zvânta şi afuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu