Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 400 g morcov
- mazare – o cutie mica
- o telina potrivita
- o radacina pastarnac
- 300 g carne de porc (fara grasime) sau un piept de pui
- castraveti murati- un borcan de 800g (cam 6-7 bucati)
- 4-5 gogosari in otet
- sare, piper
Dupa ce au fiert cartofii ,se pun in apa rece si se curata de coaja ,apoi se taie cuburi mici.
Morcovul, telina, pastarnacul, carnea , castravetii si gogosarii se taie de asemenea in cuburi.
Toate se pun intr-un vas mai mare ,sa poata fi amestecate. Se adauga mazarea, sare si piper dupa gust si se amesteca.La sfarsit adaugam 2-3 liguri cu maioneza si amestecam din nou.
Maioneza se face din:
4 galbenusuri (2 fierte si doua crude)
apox. 0.5 l ulei
2 lingurite cu mustar (clasic)
zeama de lamaie dupa gust
sare asemenea
Se paseaza cu o furculita galbenusurile fierte, se adauga galbenusurile crude si se amesteca cu mixerul, incorporand si uleiul in fir subtire. Dupa ce a crescut maioneza, se pune mustarul, sarea si zeama de lamaie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu