sâmbătă, 18 decembrie 2010

Salata de Boeuf


Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 400 g morcov
  • mazare – o cutie mica
  • o telina potrivita
  • o radacina pastarnac
  • 300 g carne de porc (fara grasime)  sau un piept de pui
  • castraveti murati-  un borcan de 800g (cam 6-7 bucati)
  • 4-5 gogosari in otet
  • sare, piper
Se pun la fiert cartofii in coaja.Separat se fierb morcovul, telina si pastarnacul. In alt vas se fierbe carnea.
Dupa ce au fiert cartofii ,se pun in apa rece si se curata de coaja ,apoi se taie cuburi mici.
Morcovul, telina, pastarnacul, carnea , castravetii si gogosarii se taie de asemenea in cuburi.

Toate se pun intr-un vas mai mare ,sa poata fi amestecate. Se adauga mazarea, sare si piper dupa gust si se amesteca.La sfarsit adaugam 2-3 liguri cu maioneza si amestecam din nou.
Maioneza  se face din:
  4 galbenusuri (2 fierte si doua crude)
   apox. 0.5 l ulei
   2 lingurite cu mustar (clasic)
   zeama de lamaie dupa gust
   sare asemenea
Se paseaza cu o furculita galbenusurile fierte, se adauga  galbenusurile crude si se amesteca cu mixerul, incorporand si uleiul in fir subtire. Dupa ce a crescut maioneza, se pune mustarul, sarea si zeama de lamaie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu