vineri, 17 decembrie 2010

Sfaturi pt taierea porcilor

Odată cu începerea perioadei de sacrificare a porcilor pentru sărbători, medicii Direcţiei Sanitar Veterinare atrag atenţia că este interzisă comercializarea cărnii de porc în pieţele agroalimentare din Paşcani. Cei care vor fi depistaţi că nu respectă legea şi vând carne de porc în pieţe, în jurul acestora sau în alte locuri neamenajate vor fi amendaţi iar carnea va fi confiscată. Dealtfel, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au început de zilele trecute controale în pieţele păşcănene.
Prin urmare, cei care doresc să îşi procure carne pentru prepratele de Crăciun se pot aproviziona doar din magazinele şi măcelăriile specializate. Doctorul Vasile Gaboran precizează că produsele de aici se vând sub supraveghere veterinară, fiind supuse analizelor pentru depistarea trichinelozei.
În ceea ce priveşte sacrificarea porcilor în gospodăriile populaţiei, dr. Gaboran menţionează că efectuarea analizei este obligatory. El informează că în Paşcani funcţionează două puncte unde poate fi făcut controlul microscopic pentru depistarea bolii porcine. Este vorba despre Piaţa Vale, unde există afişat şi numărul de telefon la care poate fi apelat medicul care face analiza, inclusive sâmbăta şi duminica, şi la Circumscripţia Sanitar Veterinară din zona Vatra, unde programul este zilnic, între orele 06.00 şi 08.30. Preţul analizei pentru depistarea trichinozei este de 7 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu