joi, 28 aprilie 2011

Prince Wedding

There will be at least one royal presence at Friday's wedding that is likely to raise eyebrows. Among the 46 foreign royals seated in the south lantern, just behind the British monarchy, will be Bahrain's crown prince, Salman bin Hamad al-Khalifa, an invitation that could prove awkward in light of his government's brutal treatment of mainly Shia pro-democracy protesters.
At least 30 people have died in Bahrain since protests began in mid-February, including four who died in official custody, and many activists and lawyers have been imprisoned.
Human rights campaigners are already petitioning the foreign secretary, William Hague, to revoke the invitation, saying the prince should not be allowed to attend given the bloodshed in his country. Earlier this week, the crown prince praised the "relentless efforts of Bahrain's security forces to maintain security and stability".
"The reform and modernisation process, initiated by His Majesty King Hamad, is continuing to serve every citizen," he added.
Mehdi Hasan, senior editor (politics) at the New Statesman, tweeted: "Crown Prince of Bahrain to attend Royal Wedding. Royals & their apologists should be ashamed."
The crown prince, seen as a moderate reformer, has been a guest of the royal family before – in December 2004, Prince Charles invited him to St James's Palace and the pair have had regular discussions on relations between their two countries, according to recent reports in the Saudi press.
The crown prince said earlier this month that the ruling family was committed to reform, but unrest had escalated to the point that security forces had to step in. "I will continue … to be firm on the principle that there can be no leniency with anyone who seeks to split our society into two halves," he told Bahraini TV.
In March, Bahrain's Sunni rulers announced martial law, deployed security forces and called in troops from neighbouring Sunni-led Gulf Arab countries, including Saudi Arabia.
"Bahrain has created a state of fear, not a state of safety," said Joe Stork, deputy Middle East director of Human Rights Watch

marți, 26 aprilie 2011

OBICEIURI DE CUMPARARE

Examinarea vanzarii bazate pe diferentele dintre caracteristici si benefiici, inca un izvor de esecuri glorioase; diferenta cumparator-utilizator
Deseori cel care cumpara nu este si cel care utilizeaza produsul. Ca atare trebuie considerate toate persoanele implicate in decizia de cumparare. De exemplu un patron poate dori sa cumpere un sort de bere premium; utilizatorul va fi vanzatoarea. In decizie, insa, sunt implicati amandoi, plus alte cateva persoane( un prieten al patronului cunoscator in domeniu, poate sotia patronului, poate un prieten sau partener care are deja berea in magazin).
La organizatiile mari exista ,de obicei, un departament de achizitii. Acesta da comanda si are grija ca serviciile achizitionate sa satisfaca necesitatile organizatiei. Intrebarea de baza este; cine face specificatiile si cine mai decide in privinta achizitiei? Pentru obiecte cu valoare unitara mare, veti descoperi ca se pronunta marketingul, poate si compartimentul financiar. Trebuie sa vindem tuturor acestor persoane? Da ,in aceeasi masura in care sunt implicate si ele in procesul de decizie, daca dorim sa pastram controlul asupra procesului de vanzare. Poate ca obiectul vanzarii nu este acelasi in toate cazurile(financiarului ii trebuie vandut, de exemplu, ROI-ul, in timp ce marketingului trebuie sa le vindem imaginea produsului ori directorului general, profitul ,de exemplu). Dar tuturor trebuie sa le vindem increderea in firma noastra.
Increderea este unul dintre considerentele principale in decizia de achizitie. Cumparatorul alege vanzatorul (firma) care il face sa se simta in largul lui si-i intareste sentimentul ca a facut bine cumparand. Din acest motiv este bine ca vanzatorul sa intre afectiv si emotional in lumea clientului. Familiaritatea si apartenenta cladesc increderea. Increderea aduce vanzare. La achizitia de produse cu valoare unitara mare este utila cunoasterea lantului decizional si a persoanelor care, desi neimplicate formal, pot influenta achizitia. De exemplu, alegerea unuia sau altuia dintre furnizorii de cadouri de sarbatiri poate fi influentata de parerea sotiei sefului de sindicat in privinta toaletei purtate de agentul de vanzari in timpul vizitei de vanzare!
Asa dupa cum am vazut mai sus, multe organizatii(companii private, companii publice, autoritati locale, institutii bugetare etc) au un regulament intreg numai in privinta achizitiilor. Se poate sa aiba chiar si grupuri de decizie (ca sunt comitete directoare ,divizii sau servici de aprovizionare ori pur si simplu un grup informal construit in jurul persoanei decidente nu are importanta. Abordarea este aceeasi). S-a parea, la prima vedere, ca aici tehnicile de vanzare nu pot face mare lucru; ori esti regula ori ba.
GRESIT
In mad evident, nimeni nu cumpara daca nu are nevoie. Ca atare ,șlasam la o parte situatia in care vanzatorul se straduieste sa-l convinga pe cel din fata sa să incalce regulile. Sa vedem cum ne putem atinge scopurile intr-una dintre cele mai des intalnite situatii;organizatia XYZ si-a propus sa achizitioneze o cantitate de bauturi spirtoase de protocol. Are caiet de sarciniliumpede, stie ce doreste, iar noi ne trezim in competitie cu inca doua firme care vor sa vanda produsele lor. Diferenta de pret - calitatea - caracteristicile intre produse sunt rezonabil de mici, iar noi avem misiunea de a convinge un comitet ca propunerea noastra merita adoptata. Doar ca nu avem cum ajunge la sedintele respectivului comitet.
CUM PROCEDAM?
Trebuie sa ne reamintim un lucru uitat de multi dintre concurenti; indiferent cine semneaza comanda, aproape intotdeauna se bazeaza pe recomandari venite de mai jos, de la un ''negrisor pe plantatie'', un lucrator anonim(dar specializat) care compara ofertele si face sugestii. Ei bine, acest om este tinta, este clientul nostru. Etapa grea este identificarea exacta;poate fi unul sau pot fi mai multi. Dincolo de asta , insa, si ei sunt oameni. Iar oamenilor stim sa le vindem.

CARACTERISTICI SI BENEFICII

Caracteristici = insusiri intrinseci ale produsului / serviciului, legate strict de acesta.
Beneficii = avantaje pe care clientul / consumatorul / utilizatorul le are (gaseste) in caracteristicile produsului / serviciului.
      Caracteristicile produsului sunt trasaturi obiectie, legate de natura produsului, a procesului de fabricatie, a modului de utilizare etc. Ele nu se modifica in functie de subiectul care le examineaza.
      Beneficiile sunt avantajele percepute de client / utilizator in urma existentei caracteristicilor la nivelul produsului. Ca urmare, intre caracteristici si beneficii nu exista o corespondenta biunivoca; un beneficiu poate rezulta din mai multe caracteristici, la fel cum o singura caracteristica poate da nastere la mai mulye beneficii. Ca urmare a naturii subiective a beneficiilor, trebuie notat ca acesteas nu sunt la fel pentru toti subiectii. De aceea se cere o adaptare a prezentarii beneficiilor, ceea ce pentru unii clienti sunt beneficii, pentru altii pot fi minusuri ale produsului.

ETAPELE PROCESULUI DE VANZARE !

Un proces de vanzare efecient este structurat in cateva etape, scopul final fiind acela de a afla si satisface nevoile reale ale interlocutorului. In mare, etapele sunt;
1. PLANIFICAREA SI PREGATIREA INTREGULUI PROCES
 Aceasta etapa stabileste unde suntem si catre ce tel va indreptati, care sunt resursele de care dispuneti si in ce fel le folositi pentru a atinge scopul propus.
2. INITIEREA CONTACTULUI CU INTERLOCUTORUL
Indiferent daca acest contact este initiat telefonic sau direct,primul obiectiv pe parcurs este suscitarea interesului interlocutorului in directia serviciului propus. Ca atare, primul contact si prezentarea personala si a ideii generale legate de prezenta voastra in viata interlocutorului detin o importanta marita.
3. IDENTIFICAREA NEVOILOR CLIENTULUI
Afacerile pe termen lung au la baza satisfactia reciproca. Pentru a satisface nevoile interlocutoruluitrebuie sa i le stiti, nu-i asa? Aceasta etapa este esentiala si de aceea necesita o atentie sporita in tratare . Avand la baza comunicarea interumana, este complicata si plina de capcane, pentru evitarea carora exista totusi unele tehnici si metode utile.
4. REZOLVAREA OBIECTIILOR
In afara minunatelor situati in care clientul va cade in brate, este de asteptat sa apara obiecti. Nu le considerati afronturi personale! Ele sunt de obicei cereri mascate de informatie si rezolvarea lor inseamna, de cele mai multe ori, sa explicati mai in detaliumcate ceva despre dumneavoastra sau servici.
5. INCHIDEREA SI SECURIZAREA VANZARII
Momentul de maxima incarcare este cel in care interlocutorul se arata de acord cu oficializarea intentiilor dumneavoastra. Este un moment sensibil, in care aveti nevoie de multa grija !
6. ADMINISTRARE SI EVALUARE
Credeti ca, adata cu acceptul interlocutorului, procesul s-a incheiat? Nu, nu s-a incheiat. Aveti nevoie sa va puneti in ordine documentele si sa rememorati cum puteti avea mai mult succes data viitoare.
7. SERVICI POST-VANZARE
Unele lucruri se cumpara odata in viata.Cele mai multe, insa, se cumpara de mai multe ori.De ce sa lasati concurenta sa va fure vanzarile viitoare? De ce sa nu luati dumneavoastra crema? Asta inseamna sa faceti pur si simplu o urmarire post-vanzare mai buna decat altii. In beneficiul clientului si al dumneavoastra.

DEFINITIA PROCESULUI DE VANZARE

Vanzare; este procesul de schimb de valori intre doua parti,care indeplinesc,ambele si simultan,urmatoarele conditii;
-detin valoarea pe care doresc sa o scimbe,
-doresc sa efectueze schimbul,
-sunt capabili si autorizati sa efectueze schimbul,
-au capacitatea sociala si/sau legala de a efectua schimbul.

Procese de vanzare au loc zilnic,in viata obisnuita. Un proces clasic, de exemplu, este convingerea partenerului de viata sa faca ceva,sa accepte sau sa renunte la o achizitie etc. Acesta este , in final,tot un proces de vanzare! ;;)))

joi, 21 aprilie 2011

VOPSITUL OUĂLOR DE PAȘTI

Vopsitul ouălor de Paşti. Tradiţional este sinonim cu eco. In fiecare an, avem de ales cu ce vopsele ne vom colora ouale de Pasti, iar gama acestora este suficient de variata: vopsire la rece sau la cald, vopsea crema, vopsea marmorata, sidefata, fluorescenta sau daca ai “o cunostinta”, chiar cerneala tipografica. Despre aceasta din urma nu sunt multe de discutat, oricat de aratoase ar fi ouale dupa vopsire, un lucru este cert, cerneala tipografica contine plumb si asta inseamna ca e toxica
Daca nu doriti sa folositi vopsele chimice pentru ouale de Pasti, puteti opta pentru colorarea naturala a acestora.
Va trebui sa tineti cont de faptul ca pe ouale albe se prinde cel mai bine vopseaua, iar ouale trebuie spalate foarte bine inainte de vopsire, sa fie perfect degresate, indiferent ce fel de vopsea folositi, scrie Greenreport.ro.

Pentru culoarea galbena folositi morcovi, coaja de portocala sau lamaie, iar pentru culoarea rosie, puteti folosi frunze de varza rosie sau sfecla rosie.
Sfecla rosie va oferi o culoare deosebita, care poate fi imprimata pe coaja oualor, fara a avea efecte nocive asupra sanatatii.

Ouale fierte timp de 5 minute se scot din apa si se adauga in sucul colorat de sfecla, in care se tin pana capata culoarea dorita. Acestea vor capata nuanţe interesante, de la roşu, violet, pana la mov sau albastru.

Culoarea verde poate fi obtinuta folosind frunze de spanac sau urzici, pentru culoarea portocalie folositi morcovi sau coaja de ceapa alba, iar pentru culoarea maro, puteti folosi betigase de scortisoara sau cafeaua.

Puteti sa aplicati si modele naturale pe oua, inainte sa fie introduse in vasul de vopsit, cum ar fi frunze de patrunjel, marar sau frunze de la flori, precum si petalele acestora, dupa care sunt acoperite si legate cu ciorapi de matase, pentru a fixa frunzele pe ou si introduse in vopsea.

Puteti folosi si creion cerat pentru a desena pe oua, desenele ramanand albe dupa vopsire.

In Banat, în dimineata zilei de Paste, copiii se spala pe fata cu apa proaspata de la fantana în care sau pus un ou rosu si fire de iarba verde. Masa traditionala se serveste doar dupa ce bucatele au fost tamaiate.
Obiceiul încondeieriiIncondeierea sau „impistritul” oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca, scrie Crestinortodox.ro.

Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii profunde legate de invierea lui Hristos si de reinnoirea naturii, crestinii s-au ostenit sa-l incondeieze, desenand cu ceara motive decorative ancestrale, de o rara frumusete.

Oul vazut ca un simbol primordial, samanta vietii, potrivit traditiei, este vopsit si incondeiat in zilele de joi si sambata din Saptamana Mare, indeletnicirea inrosirii oualor fiind rezervata aproape in exclusivitate femeilor.

Oul incondeiat ne transmite bucurie, uimire, smerenie, impacare, pentru ca in ornamentatia lui, de fapt, se opereaza cu simboluri (soare, luna, cruce, etc.), cu modele din natura (plante, animale, obiecte casnice) si cu modele de tesaturi populare, cu tot repertoriul lor de semne sacre.

Motivele ornamentatiei oualelor incondeiate sunt numeroase, si fiecare motiv se prezinta in mai multe variante, care se diferentiaza in functie de localitate.

Nicaieri insa, mai mult ca in Bucovina, acest obicei nu este ridicat la nivel de arta ca aici. Motivele folclorice utilizate sunt: spicul, soarele, frunza si ca o reconfirmare a crestinatatii romanesti, crucea.

In Muntenia si Oltenia, motivele ornamentale sunt naturaliste, dar cu mai putine culori.

In judetul Olt se remarca centrul de la Obaga unde aceasta ideletnicire populara a fost adusa la nivel de arta.

In Transilvania si Banat se distinge incondeierea printr-o mare varietate de modele si culori, iar Tara Barsei este renumita pentru desenul si compozitia ornamentala si cromatica de o mare finete.

Oamenii au simtit nevoia de a decora, prin diferite metode oul (cu ceara colorata, cu vopsele, cu margele, etc).

Decorarea oualor cu ceara colorata se face cu ajutorul unui instrument special, care poarta numele de chisita (pcitita, bijita, condei etc). Aceasta este o bucatica de lemn care are in capat un mic tub de metal (cupru) prin care trece ceara topita, colorata prin numeroase procedee.

Decorarea oualor cu vopsele se face tot cu ajutorul cerii, prin procedeul „batic”. Oul alb, golit de continut, se decoreaza cu ceara pe spatiile care urmeaza sa ramana albe. Se scufunda oul in vopsea galbena, se scoate, se usuca si se aplica ceara pe spatiile care vor ramane, in final, galbene. Apoi oul se va scufunda in vopsea rosie. Procedeul se repeta in functie de numarul de culori, pornindu-se de la culorile mai deschise catre cele mai intense.

Ornamentica oualelor decorative este extrem de variata, ea cuprinde simboluri geometrice, vegetale, animale, antropomorfe si religioase.

Cateva simboluri si semnificatii utilizate sunt:
- linia dreapta verticala = viata ;
- linia dreapta orizontala = moartea ;
- linia dubla dreapta = eternitatea ;
- linia cu dreptunghiuri = gandirea si cunoasterea ;
- linia usor ondulata = apa, purificarea ;
- spirala = timpul, eternitatea ;
- dubla spirala = legatura dintre viata si moarte.

- Crucea - semnul crestinatatii - in jud. Muscel apare o cruce mica in punctul de incrucisare a doua bete si in cele patru compartimete cate o figura, care pe alte oua, se numeste „argeseanca” sau „goanga” ;
- Crucea Pastelui - crucea cu care crestinii impodobesc pasca pe care crestinii o duc la biserica, in noaptea Invierii, numit in unele zone si „Ziua Pastelor”;
- Crucea romaneasca si crucea ruseasca sau crucea moldoveneasca - este reprezentata printr-o cruce cu alte cruciulite la capete ;
- Crucea nafurei - crucea increstata pe painea din care se imparte nafura la slujba bisericeasca ;
- Steaua – este un motiv raspandit, intalnit mai ales in Bucovina si in tot vechiul Regat. In Valcea si Rm. Sarat, acest motiv este intalnit si cu numele de „floarea stachinei” sau „steaua ciobanului” ;
- Motive vegetale: frunza bradului, garoafa, spicul graului

marți, 19 aprilie 2011

MINI FRIPTURI DE BERBEC CU MENTA

INGREDIENTE; ceapa verde, iaurt,condiment pt carne de vita,lamaie,menta,pulpa de berbec,sare,ulei de masline si usturoi.
MOD DE PREPARARE;
Pulpa de berbec se spala,se taie cuburi de aproximativ 5 cm. Se amesteca cu condimente pt carne de vita,suc de lamaie,sare,ulei de masline si usturoiul taiat marunt. Se toarna marinata obtinuta peste bucatile de carne si se introduce in frigider pt 3-4 ore. Se amesteca cu un blender iaurtul si ceapa verde taiata marunt si jumatate din frunzele de menta. Se prajesc bucatile de carne intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline.
Bucatile de carne se pun pe un platou intins cu cate o frunza de menta deasupra prinse in scobitori.
Se servesc calde, cu sos de iaurt si menta.

PIEPT DE CURCAN CU PASTE,PORTOCALA SI GHIMBIR

INGREDIENTE;
Busuioc,faina alba.ginger,paste penne,piept de curcan dezosat,piper negru,portocale,suc de portocale si ulei
MOD DE PREPARARE;
Asezonati pieptul de curcan cu condimente pentru marinat pui, dati-l prin faina de porumb si
prajiti-l în ulei de porumb. Fierbeti pastele penne, lasati-le sa se scurga si
adaugati sucul de portocale.
Asezonati cu condiment de pui si ghimbir taiat marunt amestecat cu ulei de masline, apoi adaugati feliile
de portocala si boabele de piper verde. Taiati pieptul de curcan în felii si aranjafli taiteii de portocalæ prajiti, în
jurul acestuia.
Decorati cu pepperoni rosu taiat si frunze de busuioc.

LASAGNE

INGREDIENTE;
 carne tocata de vita, ceapa uscata,kaiser, foi de lasagne,sos bolognese,mozzarela,parmesan ras,unt ,usturoi si vin alb.

MOD DE PREPARARE;
Ceapa,usturoiul se curata si se taie marunt.
Se taie marunt kaiserul, se prajeste in putin ulei, apoi se
adauga ceapa si usturoiul, amestecand bine pentru a omogeniza compozitia. Se soteaza ceapa pana
incepe sa se inmoaie. Se adauga carnea de vita tocata si se continua sotarea. Cand culoarea
ingredientelor se uniformizeaza, se toarna vin si se lasa sa scada, apoi se adauga sos Bolognese
preparat in 750 ml apa, se amesteca, se reduce focul si se acopera vasul, lasand compozitia sa fiarba
inabusit 35-40 de minute. Sosul trebuie sa fie suficient de lichid sa inmoaie foile de lasagne. Intre timp se
prepara sosul bechamel si 500 ml apa. Inainte de a lua sosul de pe foc
adaugati cateva cubulete de unt.
Pe fundul unei tavi dreptunghiulare se unifornizeaza un strat subtire de sos bologneze si sos bechamel,
amestecandu-le cu o lingura de teflon (lemn). Se aseaza preimul strat de lasagne, se acopera cu
mozzarella rasa si parmesan ras, apoi se aseaza al doilea strat de lasagne, apoi se acopera cu sos
bechamel si sos bolognese. Se continua in acest fel, alternand umplutura si lasagnele, iar la ultimul strat
se acopera cu sos de carne si sos bechamel. Se presara parmezan ras si bucati mici mozzarella. Se
introduce tava la cuptor, la temperatura medie, si se coace la cuptor timp de 35 minute. Se scoate din
cuptor tava, se tempereaza, se portioneaza si se serveste.

luni, 18 aprilie 2011

FRIPTURA DE BERBEC CU SOS ALB DE CIUPERCI

Ingrediente; ciuperci champignon proaspete , condimente pt carne de oaie sau de vita, piper alb, pulpa de berbec,sos alb de ciuperci, ulei, unt si vin alb.
Mod de preparare; se pregateste o marinata din condimente pt carne de vita sau oaie si ulei. Carnea se portioneaza si se unge cu marinata preparata. Se introduce la frigider pt minim 30 de minute,apoi se inabusa in ulei, dupa care se scoate in alt vas. Ciupercile se taie lame si se soteaza in uleiul ramas, se adauga unt si piper alb macinat, dupa care se adauga sosul alb cu ciuperci si spre sfarsitul fierberi , vinul. Se mai fierb la foc mic inca 10 min. Se adauga carnea de berbec si se mai fierbe inca 15 min.
Se serveste la platou sau farfurie cu diferite garnituri de legume.

BAIT PT CARNE DE VITA ,OAIE SAU VANAT

INGREDIENTE;Morcovii, ceapa se curata, se spala, se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
Ceapa uscata
Cimbru
Foi dafin
Morcovi
Otet
Usturoi
Vin alb

MOD DE PREPARARE


Intr-un vas se pregatesc, morcovii, ceapa, usturoiul, foiile de dafin, otetul, vinul,
cimbrul si se adauga 6.5 litri apa. Se da in clocot.
Se foloseste rece la marinarea carni de vita,oaie sau vanat 

luni, 4 aprilie 2011

LOCURI DE MUNCA IN TOATA EUROPA !

Mai multi muncitori romani sunt exploatati pe un santier din Cipru

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in strainatate(baza de date continand in jur de 50000 de locuri) puteti sa-mi scrieti pe adresa de mail florin.pipau@yahoo.com , tara unde vreti sa lucrati, limba vorbita (nivel mediu sau avansat), calificarea si domeniul in care vreti sa activati.