marți, 19 aprilie 2011

LASAGNE

INGREDIENTE;
 carne tocata de vita, ceapa uscata,kaiser, foi de lasagne,sos bolognese,mozzarela,parmesan ras,unt ,usturoi si vin alb.

MOD DE PREPARARE;
Ceapa,usturoiul se curata si se taie marunt.
Se taie marunt kaiserul, se prajeste in putin ulei, apoi se
adauga ceapa si usturoiul, amestecand bine pentru a omogeniza compozitia. Se soteaza ceapa pana
incepe sa se inmoaie. Se adauga carnea de vita tocata si se continua sotarea. Cand culoarea
ingredientelor se uniformizeaza, se toarna vin si se lasa sa scada, apoi se adauga sos Bolognese
preparat in 750 ml apa, se amesteca, se reduce focul si se acopera vasul, lasand compozitia sa fiarba
inabusit 35-40 de minute. Sosul trebuie sa fie suficient de lichid sa inmoaie foile de lasagne. Intre timp se
prepara sosul bechamel si 500 ml apa. Inainte de a lua sosul de pe foc
adaugati cateva cubulete de unt.
Pe fundul unei tavi dreptunghiulare se unifornizeaza un strat subtire de sos bologneze si sos bechamel,
amestecandu-le cu o lingura de teflon (lemn). Se aseaza preimul strat de lasagne, se acopera cu
mozzarella rasa si parmesan ras, apoi se aseaza al doilea strat de lasagne, apoi se acopera cu sos
bechamel si sos bolognese. Se continua in acest fel, alternand umplutura si lasagnele, iar la ultimul strat
se acopera cu sos de carne si sos bechamel. Se presara parmezan ras si bucati mici mozzarella. Se
introduce tava la cuptor, la temperatura medie, si se coace la cuptor timp de 35 minute. Se scoate din
cuptor tava, se tempereaza, se portioneaza si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu